جمعه, 14 ارديبهشت 1403

cloop

telegram

aparat instagram

A+ A A-

رئیس مرکز ملی فضای مجازی: فضای مجازی ثمره هزار سال تلاش بشر است و خروج از آن خروج از مدنیت است

 

دکتر فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور فضای مجازی را فراتر از فرصت خواند و آن را ثمره هزاران سال تلاش جامعه بشری دانست.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر نشست آینده پژوهی فرهنگی با موضوع "فرصت ها و چالش های فضای مجازی" با حضور دکتر ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور روز دوشنبه ۱۶ اسفند ماه در موسسه آموزش عالی طلوع مهر برگزار شد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور در ابتدا با اشاره به روند پیشرفت فضای مجازی در دهه اخیر گفت: توسعه فضای مجازی مبتنی بر تکنولوژی است و آینده تکنولوژی ها بر محوریت توسعه فضای مجازی است؛ مهم ترین دستاورد فضای مجازی در دهه اخیر جهانی شدن آن است اما این جهانی شدن با حکمرانی انحصاری آمریکا صورت گرفته و آنان با شعار آزادی و اینترنت بدون مرز قلمرو حکمرانی خود را وسعت بخشیدند.

فیروزآبادی به تاریخچه ارتباطات اشاره کرد و افزود: در زمان صنعت چاپ، بازیگران فرهنگی اطلاع رسانی خود را از طریق دربار پادشاهان انجام می‌دادند و با گذر زمان و ورود به دوران مدرنیته این انحصار حکومت ها پس گرفته شد و رسانه ها فعالیت های خود را شروع کردند؛ با گذشت زمان و تحول فرهنگی این انحصار از رسانه ها هم گرفته شد و فضای مجازی باعث شد که هر فردی بعنوان خبرنگار بتواند محتوایی را منتشر کند.

وی با اشاره به سبقه فضای مجازی خاطرنشان کرد: فضای مجازی سبقه اقتصادی دارد و حاکمان این فضا علی الخصوص آمریکا با هدف توسعه اقتصادی اینترنت این فضا را وسعت دادند؛ در حال حاضر فضای مجازی به فضایی با محوریت اقتصاد تبدیل شده که بدنه آن بشدت اجتماعی است و عموم جامعه را در برمیگیرد؛ بزرگ ترین شرکت های دنیا فعالیت های خود را منحصر به فضای مجازی کردند از جمله اپل، ماکروسافت، گوگل و ....

دبیر شورای عالی فضای مجازی در ادامه تصریح کرد: جهش فعلی در فضای مجازی با هدف تحقق نظام های پولی، مالی، عقود هوشمند و ... گام برمیدارد و در آینده ای نه چندان دور سرمایه انسانی اغلب کشور ها فعالیت خود را در فضای مجازی ارائه خواهند داد. سرعت تحول در این فضا بسیار بالاست و این تحول مبتنی بر نوآوری است. نتیجه این سرعت و تحول این است که نظام کار و اقتصاد دنیا در فضای مجازی شکل می‌گیرد و جای خود را با فضای حقیقی عوض خواهد کرد.

فیروزآبادی با تاکید بر مرزگذاری در این فضای گسترده گفت: در فضای فیزیکی و حقیقی، مرز ها تعیین کننده هویت دینی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است اما در فضای مجازی مرزی وجود ندارد و این باعث شده هویت دینی و ایرانی ما گم شود. برای زیستن در ایران مجازی باید مرزگذاری صورت گیرد و اگر این مرزگذاری نباشد هر طوفانی مردم ما را در بر خواهد گرفت. الگوسازی در این فضا مورد تایید است و باید ها و نباید های تعیین کننده نیز در حال شکل گیری و تقویت است.

وی با اشاره به وابستگی به پلتفرم های خارجی افزود: چندین سال قبل پیشنهاد راه اندازی پول دیجیتال ایرانی ارائه شد همچنین پینشهاد پلتفرم های مشابه شبکه های اجتماعی خارجی نیز ارائه گردید اما با برداشت غلط از این طرح ها به مرحله اجرا نرسید. همانگونه که تا به امروز تحریم های گسترده ای علیه ایران شکل گرفته است، وابستگی به این شبکه ها و تحریم کاربران ایرانی دور از انتظار نیست.

دکتر فیروزآبادی در پایان خاطرنشان کرد: بزرگ‌ترین مسئله در حوزه فضای مجازی، تعیین تکلیف در حکمرانی این حوزه است و چنانچه ما به شبه اجماع نظری در این خصوص برسیم، می‌توانیم از فرصت‌های فضای مجازی استفاده کنیم؛ پرواضح است که حوزه و دانشگاه نقشی تعیین‌کننده را در این خصوص خواهند داشت.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به طرح صیانت گفت: برداشت غلط از نحوه اجرای این طرح باعث شده موانعی در اجرای آن ایجاد شود. طرح صیانت به معنای بسته شدن شبکه های اجتماعی فعلی نیست؛ فضای مجازی ثمره هزاران سال تلاش بشریت است و خروج از با اصل مدنیت مغایر است. 

در پایان جلسه پرسش و پاسخ توسط شرکت کنندگان حضوری و مجازی انجام شد.

 

 

 

 

 

اضافه کردن نظر


اوقات شرعی


    
  اذان صبح
  طلوع خورشید
  اذان ظهر
  غروب خورشید
  اذان مغرب
اوقات به افق :    

تصاویر برگزیده

 aparat.png - 5.56 کیلو بایتکانال رسمی آپارات

aparat.com/banaee_ir

telegram.png - 11.95 کیلو بایتکانال رسمی تلگرام

telegram.me/banaee_ir

instagram.png - 61.01 کیلو بایتصفحه رسمی اینستاگرام

instagram.com/banaee.ir

cloop.png - 91.16 کیلو بایتکانال رسمی کلوب

cloob.com/banaee.ir

استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

DESIGNED BY ICTDREAM